Gebruiksvriendelijke Website voor Aangenaam by Menno

Opdracht: Website bouwen volgens webdesign van Atexo

Opdrachtgever: Studio Atexo

Voor Aangenaam by Menno, een centrum dat zich richt op het bieden van een tweede thuis voor ouderen, heb ik een gebruiksvriendelijke website mogen realiseren. Dit project, in samenwerking met Atexo voor het ontwerp, zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk informatie kunnen vinden en zich online al welkom voelen.

Het belang van toegankelijkheid

Toegankelijkheid stond centraal bij het realiseren van deze website. Het was belangrijk een platform te creëren waarop ouderen en hun familieleden makkelijk navigeren, ongeacht hun digitale vaardigheden. Dit heeft geleid tot een ontwerp dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook intuïtief in gebruik.

Samenwerking met Atexo

De samenwerking met Atexo was essentieel voor het succes van dit project. Hun expertise in het ontwerpen van visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke interfaces was een perfecte match met mijn technische vaardigheden. Samen hebben we ervoor gezorgd dat het ontwerp naadloos aansluit bij de behoeften van de doelgroep van Aangenaam by Menno.

Een uitnodigende digitale omgeving

Het creëren van een uitnodigende digitale omgeving was een van de hoofddoelen. We wilden dat bezoekers zich online net zo welkom voelden als bij Aangenaam by Menno zelf. Dit hebben we bereikt door warme kleuren, duidelijke lettertypes en gemakkelijk te vinden informatie over de beschikbare diensten zoals preventieve beweegprogramma’s, dagbesteding en dagbehandeling.

Technische uitvoering

Bij de technische uitvoering van de website lag de focus op snelheid, veiligheid en compatibiliteit met verschillende apparaten en browsers. Dit zorgt ervoor dat de website betrouwbaar is en op elk moment toegankelijk, wat essentieel is voor een doelgroep die mogelijk niet altijd even technisch onderlegd is.

Onder mijn zorg

Na het lanceren van de website, nam ik de verantwoordelijkheid voor de hosting en het onderhoud. Dit betekent dat ik zorg draag voor de technische aspecten, waardoor Aangenaam by Menno zich volledig kan richten op het bieden van zorg en activiteiten aan hun gasten. Het bieden van een zorgeloze online ervaring is net zo belangrijk als de zorg die zij offline bieden.

Reflectie op het project

Dit project was een prachtige gelegenheid om te laten zien hoe belangrijk een gebruiksvriendelijke website is voor organisaties die zich richten op ouderenzorg. Het realiseren van een website voor Aangenaam by Menno was niet alleen een technische uitdaging, maar ook een kans om bij te dragen aan hun missie van het bieden van een tweede thuis. Het benadrukt de waarde van samenwerking tussen ontwerp en ontwikkeling om een online platform te creëren dat toegankelijk en uitnodigend is voor alle gebruikers.