Website bouwen met bestaand ontwerp door DaDi

Opdracht: Nieuwe website bouwen met aangeleverd ontwerp

Opdrachtgever: Omnia Reclame

In dit project heb ik de uitdaging aangenomen om een website te bouwen met bestaand ontwerp, zorgvuldig gecreëerd door Omnia Reclame. Dit proces benadrukt de synergie tussen design en technische uitvoering, wat resulteert in een naadloos en functioneel online platform.

Een samenwerking tussen design en techniek

Het bouwen van een website met een bestaand ontwerp vereist een diep begrip van zowel design als technische uitvoering. Voor dit project werkte ik nauw samen met Omnia Reclame, een bureau dat bekend staat om zijn pragmatische benadering van grafische vraagstukken en efficiënte realisatie van ideeën. Hun design diende als de basis voor de ontwikkeling van een website die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook technisch geavanceerd.

De uitdaging van een bestaand ontwerp

Werken met een bestaand ontwerp brengt unieke uitdagingen met zich mee. Het vereist precisie en aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat het eindresultaat trouw blijft aan het oorspronkelijke concept. Dit project was een perfect voorbeeld van hoe een effectieve communicatie en samenwerking tussen de ontwerper en de ontwikkelaar cruciaal zijn. Samen hebben we ervoor gezorgd dat het ontwerp van Omnia naadloos werd getransformeerd in een functionele website.

Technische realisatie

De technische realisatie van dit project was gericht op het creëren van een responsive en gebruiksvriendelijke website. Door het bestaande ontwerp van Omnia als uitgangspunt te nemen, heb ik de website gebouwd met de nieuwste webtechnologieën. Dit zorgde ervoor dat de website niet alleen mooi is, maar ook presteert op alle apparaten en browsers.

Geen woorden maar daden

De filosofie van Omnia Reclame, “geen woorden maar daden”, was ook leidend in dit project. We hebben geen tijd verspild aan onnodige adviestrajecten of uitgebreide presentaties. In plaats daarvan lag de focus op het daadwerkelijk bouwen van de website. Dit pragmatische aanpak resulteerde in een efficiënt proces en een tijdige oplevering, zelfs voor een spoedklus.

Onder mijn zorg

Nu de website live is, valt deze onder mijn WordPress Hosting en Onderhoud. Dit betekent dat ik verantwoordelijk blijf voor het technisch beheer en ervoor zorg dat de website veilig, up-to-date en optimaal presteert. Het ontzorgen van klanten op het gebied van technisch onderhoud is een essentieel onderdeel van mijn dienstverlening.

Reflectie op het project

Dit project was een bewijs van de kracht van samenwerking en de synergie tussen ontwerp en ontwikkeling. Het was een eer om te werken met een bestaand ontwerp van Omnia Reclame en dit te transformeren in een levende, ademende website. De samenwerking benadrukte het belang van een pragmatische aanpak en het vermogen om efficiënt en effectief te werken onder strakke deadlines. Dit project heeft opnieuw bevestigd dat het bouwen van een website met een bestaand ontwerp een uitdagende, maar uiterst bevredigende onderneming is.

Sytze is erg behulpzaam en mocht een probleem zijn, dan lost hij het snel en vakkundig weer op. Hij denkt goed mee en zorgt altijd voor een goed resultaat.

Jose Pluymaekers | Omnia Reclame