Website bouwen voor You and Me Legal door DaDi

Opdracht: Website bouwen met bestaand ontwerp van Atexo

Opdrachtgever: Studio Atexo

In dit project heb ik de taak op me genomen om een website te bouwen voor You and Me Legal, gebruikmakend van een bestaand ontwerp van Atexo. Deze samenwerking heeft geleid tot de creatie van een toegankelijke en professionele website die de juridische diensten van You and Me Legal perfect weergeeft.

Samenwerking tussen DaDi en Atexo

Het bouwen van een website met een bestaand ontwerp van Atexo was een boeiende uitdaging. Atexo staat bekend om zijn scherpe en professionele ontwerpen, en het was aan mij de taak om dit ontwerp te vertalen naar een functionele website. Deze samenwerking benadrukt de harmonie tussen esthetiek en functionaliteit, een cruciale balans voor elke succesvolle website.

De uitdaging van het bestaande ontwerp

Werken met een bestaand ontwerp brengt unieke uitdagingen met zich mee. Het vereist technische vaardigheid om de visuele elementen van Atexo naadloos te integreren met de functionele eisen van een moderne website. Het was belangrijk om het ontwerp getrouw te blijven, terwijl ik ervoor zorgde dat de website responsief, snel en gebruiksvriendelijk was.

Technische uitvoering

De technische uitvoering van dit project was gefocust op het waarborgen van een optimale gebruikerservaring op alle apparaten. Dit betekende het implementeren van een responsief ontwerp dat zich aanpast aan verschillende schermformaten, van mobiele telefoons tot desktopcomputers. Het bouwen van een website met het bestaande ontwerp van Atexo vereiste een grondige planning en uitvoering om zowel esthetiek als functionaliteit te garanderen.

Juridische expertise toegankelijk gemaakt

De kernmissie van You and Me Legal is het toegankelijk maken van juridische dienstverlening voor mkb’ers en zzp’ers. Het was daarom essentieel dat de website deze toegankelijkheid weerspiegelde, met duidelijke informatie over diensten, tarieven en contactgegevens. Het ontwerp van Atexo bood de perfecte basis om deze informatie op een gestructureerde en aantrekkelijke manier te presenteren.

Onderhoud en hosting door DaDi

Na de succesvolle lancering van de website, nam ik de verantwoordelijkheid voor het onderhoud en de hosting. Dit zorgt ervoor dat de website van You and Me Legal continu optimaal presteert, met regelmatige updates en beveiligingschecks. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat het juridisch advieskantoor zich volledig kan richten op het bedienen van hun klanten, zonder zich zorgen te hoeven maken over de technische aspecten van hun online aanwezigheid.

Reflectie op het project

Dit project was een uitgelezen kans om de kracht van samenwerking tussen webontwikkeling en grafisch ontwerp te demonstreren. Het bouwen van een website met het bestaande ontwerp van Atexo voor You and Me Legal was een uitdagend, maar uiterst bevredigend proces. Het resultaat is een website die niet alleen voldoet aan de hoge standaarden van beide bedrijven, maar ook een waardevolle bron is voor ondernemers die op zoek zijn naar juridische ondersteuning. Deze ervaring heeft opnieuw bevestigd dat de samenwerking tussen ontwerpers en ontwikkelaars essentieel is voor het creëren van websites die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn.