Wat is een CMS?

De afkorting CMS staat voor Content Management System

Tijd en geld besparen kan met een CMS, lees er alles over.

Een website gebouwd op een CMS bespaart tijd en geld! Lees hieronder meer.

Content Management System. Is er één of zijn er meer?

Er zijn er meer. Maar welke CMS kies je?

Je hebt een domeinnaam gekocht en webhosting. Maar hoe ga je nu verder? Je kan iemand inhuren, je kunt zelf (leren) coderen, of je kunt gebruik maken van een CMS.

Er zijn verschillende soorten Content Management Systems. De bekendste en meest gebruikte, (65% van alle CMS-sites), is WordPress.

WordPress: meest gebruikte CMS
Meest gebruikt en met reden. WordPress is een makkelijk te gebruiken systeem waar je veel keuze hebt in thema’s en extra functies (plugins).

Hoeveel tijd kost het om een CMS te installeren?

Ik moet zoveel doen: tijdnood!

Een CMS installeren kost héél weinig tijd. Dat kan met bijvoorbeeld Installatron, sommige webhostingproviders bieden Installatron aan. Dit is een ‘one-click web application’. Met letterlijk één klik installeer je het systeem dat je wilt! Is er geen Installatron aanwezig? Dan kan je het CMS nog binnen 5 à 10 minuten installeren.

Is coderen of laten coderen echt veel duurder?

Dat ligt aan allerlei factoren. Maar wij durven wel te zeggen dat, tenzij je zelf kunt coderen, een CMS vele malen goedkoper is. Een programmeur kost al gauw €55,- per uur (ex. 21% btw) en dan hebben we het over een student. Kan je zelf coderen? Dan kan je daar uiteraard voor kiezen, maar dit zal meer tijd kosten.

Ben ik met een CMS-website minder vindbaar in Google?

Nee, zeker niet. Er zijn zelfs hele nuttige plugins die je kunt gebruiken om je vindbaarheid te maximaliseren. Een voorbeeld hiervan is Rank Math

Indicatieve kosten

Een CMS, Content Management System, is in de meeste gevallen gratis. De extra kosten komen kijken bij het kopen van een (premium) thema, plugins en andere functionaliteiten.

Toch wordt er veel gebruikt gemaakt van websites gebaseerd op een CMS.

Delen
Delen
Delen
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foto van Sytze Notebomer

Sytze Notebomer