Je WordPress website goed optimaliseren voor de zoekmachines met hulp van Yoast

Als je al langer werkt met WordPress als CMS-systeem, dan heb je ongetwijfeld wel eens van Yoast gehoord. Deze Nederlandse programmeur heeft diverse plug-ins voor WordPress ontwikkeld. Deze site is zelfs zo bekend geworden dat webmasters er over de hele wereld gebruik van maken. We vertellen je in dit blog hoe je je website beter vindbaar kunt maken met de hulp van Yoast.

Wie is Yoast?

Yoast heet eigenlijk Joost de Valk, Hij is een WordPress-programmeur en SEO-specialist. Joost Is waarschijnlijk een van de meest bekende personen in de SEO-wereld. En daar mogen we als Nederlanders best trots op zijn:)

Waar helpt Yoast je bij?

De gratis SEO plug-in voor WordPress kan je helpen om je website beter vindbaar te maken in de zoekmachines. De login analyseert de content en techniek van je website in het algemeen en ook specifiek van iedere pagina  Door een score en gericht verbeterpunten aan te geven helpt Yoast je op weg met zoekmachine-optimalisatie.

Yoast weet wat de zoekmachine wil

Door middel van een eenvoudig algoritme analyseert de Yoast plug-in in no-time hoe goed je website scoort op SEO-gebied. Het algoritme heeft veel belangrijke SEO-factoren opgeslagen om te analyseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kopjes van je teksten, de zoektermen op de pagina en het gemak waarmee bezoekers je pagina’s kunnen doornemen.

Maak eerst een inhoudsopgave van je website

Zodra je de login hebt geïnstalleerd, is het belangrijk om te starten met de prioriteiten. Het is mogelijk om een sitemap te maken via de Yoast plug-in voor WordPress. Een sitemap kan je eigenlijk zien als een inhoudsopgave van je website. Geef deze inhoudsopgave door aan zoekmachines zoals Google, zodat de zoekmachine weet waarop je gevonden kan worden.

Yoast controleert ook of je pagina goed leesbaar is

Content is er een belangrijk onderdeel van SEO. Het is daarom ook een van de belangrijkste onderdelen waarop Yoast de kwaliteit van je webpagina zal beoordelen. Leesbaarheid is een onderdeel dat je met het menselijk oog maar moeilijk kunt beoordelen. Daar moet je haast wel een specialist voor zijn. Yoast controleert of je teksten goed leesbaar zijn door te kijken naar de structuur van de tekst en bijvoorbeeld het gebruik van moeilijke woorden te meten.

Metatitels en -beschrijvingen invullen

Last but not least: Yoast heeft een handig onderdeel waarmee je de metateksten van iedere pagina uniek kunt invullen. Dit is de tekst die getoond wordt in de resultaten van de zoekmachines. Het is daarom belangrijk om veel aandacht te besteden aan deze teksten. Yoast geeft zelf verbeterpunten aan, zodat je unieke en converterende teksten kunt schrijven die verschijnen in de resultaten van de zoekmachines.

Wil je weten hoe je dit precies moet instellen? Lees de blog Meta Descriptions instellen in Yoast

Delen
Delen
Delen
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Picture of Sytze Notebomer

Sytze Notebomer